Editorijal 2019

by OMSA Archive | April 12, 2019


Editorijal se sastojao od nekoliko segmenata koji su međuzavisni i povezani jer u osnovi imaju slogan: “Van amfiteatra”. Prema tome, editorijal se odnosio na studentski život u širokom smislu, gdje je akcenat bio na vannastavnim aktivnostima, karakterističnim studentskim aktivnostima, putovanjima, upražnjavanju sporta i kreiranju umjetnosti. Osmišljen je tako da pokrije dvije najpopularnije društvene mreže: Facebook i Instagram. “Me studying abroad” bila je komponenta Editorijala koja se sprovodila na Instagramu. Naime, u pitanju je tzv. Takeover, ili preuzimanje Instagram naloga na nedjelju dana od strane članova organizacije iz različitih gradova svijeta i objavljivanje sadržaja u vidu fotografija, video snimaka i sl. koji ilustruju studentski život u tom gradu. Studenti koji su podržali ovaj projekat svojim učešćem bili su: Nina Čabarkapa, Nejra Hasanbegović, Biljana Janjušević, Alden Bajramspahić, Nikoleta Ulama, Vladana Ulama, Itana Bulatović, Lana Butorović, Tijana Radulović, Aleksandra Luković, Alma Rastoder, Đina Perazić, Bojana Bulatović, Žaklina Nježić, Matija Kekovic, Đurđina Jevrić, Marija Lakićević, Jovana Savić, Jelena Tijanić, Anđela Radonjić, Petra Radulović, Jovana Miljanić, Simona Lekić, Maša Šakotić, Anđela Kovačević, Drago Lalošević, Katarina Gačević, Kristina Đenđinović.

Pisani Editorijal nastojao je da predstavi uspješne umjetnike i sportiste iz CSI populacije. To su bili ljudi koji svoje radne dane osim u amfiteatrima, provode i u koncertnim dvoranama, ateljeima, na terenima, podijumima i na pobjedničkim postoljima. Intervjuisani su Alisa Rujović, Nikola Perović, Tamara Rađenović, Andrija Jovović i Petar Veličković. Opisali su, u razgovoru sa Organizacijom, kako usklađuju svoje obaveze, kako organizuju vrijeme i otkrili tajne nizanja uspjeha na više polja. 

Takmičenje: najbolji Instagram takeover U sklopu Ljetnje Skupštine, kao posebna aktivnost cjelodnevnog događaja, dodijeljene su i nagrade za takmičenje za najbolje odrađen Takeover, te je za pobjednike takmičenja predviđena nagrada koju je obezbijedio OKI AIR, a koja je podrazumjevala povratne avionske karte za dvoje do Ljubljane. Nagrade su osvojile: Jelena Tijanić i Anđela Radonjić, koje su na projektu prezentovale studentski život u Kini. Takmičenje je imalo veliki publicitet i medijsku pažnju. Kampanja: promocija studenata koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali Organizacije je, preko zvaničnih komunikacionih kanala na društvenim mrežama, obavljala promociju studenata koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali, s ciljem da promoviše uspješne mlade ljude iz Crne Gore i čestita im i poželi sreću u daljem obrazovanju. Za vrijeme mandata UO 2018./2019. promovisani su: Tijana Minić, Svetlana Duković, Ivana Šekularac, Marijana Šundić, Janko Bulatović, Ilija Vuković, Anja Đurić, Maja Radunović, Iva Jablan, Sara Antanasijevic, Jasna Petrić, Naim Djokaj, Nina Ševčenko, Katarina Mićković, Vasilije Rakčević, Murat Đečević, Gordana Nikić, Ana Knežević, Hana Brajović, Tatjana Bulatović, Miloš Popović, Ksenija Nikolić, Marija Đurđevac, Nikša Odalović, Ksenija Kažić, Katarina Elez, Neli Rašović, Filip Radojević i Milenka Anđušić.