Info dan u Gimnaziji “Slobodan Škerović”

by OMSA Archive | December 27, 2016

Grupa CSI predstavila je srednjoškolcima temu mogućnosti odlaska na studije u inostranstvo 27.12.2016. godine, u Gimnaziji „Slobodan Škerović“, u Podgorici. Događaj je predstavljao priliku da se sa srednjoškolcima razgovara o prilikama, mogućnostima, ali i eventualnim rizicima, koji okružuju studije u inostranstvu. Ekipa naših PoC članova, koji studiraju u Češkoj, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Mađarskoj, Ruskoj Federaciji, SAD, Sloveniji, Španiji, Švajcarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, ponudili su svoja iskustva i savjete. Info dan otvorila je Katarina Lazović upoznajući srednjoškolce sa vizijom i ciljevima OMSE i tako napravila uvod za izlaganja ostalih prisutnih članova.

info dan2

Zainteresovani srednjoškolci imali su priliku da se bliže upoznaju sa:

  1. stipendijama koje se nude crnogorskim studentima – za osnovne studije i uopšte o značaju studiranja u inostranstvu
  2. generalnom procedurom prijave za stipendije
  3. pripremom za polaganje TOEFL / IELTS , potreba i namjena
  4. savjetima kako napisati CV i motivaciono pismo
  5. životom u studentskom domu – multikulturalnost i multietičnost kao glavni benefiti razmjene.

Formalni dio izlaganja vodili su PoCjevi: Katarina Martinović (UK), Petar Šćepanović (Švajcarska), Aleksandra Đakonović (Italija), Maša Šćepanović (Španija) i Svetlana Duković (Rusija). Njima su se u neformalnijem druženju sa srednjoškolcima priključili ostali prisutni članovi, među kojima izvršni direktor Organizacije Balša Lubarda, uz članove UO, i predsjednik BoT, Aleksandar Jaćimović.

Raduje da su srednjoškolci pokazali veliko interesovanje za studije u inostranstvu, te su u razgovoru sa predstavnicima OCSI izrazili nadu da će u budućnosti biti dio Organizacije i sve veće studentske mreže koju čini populacija crnogorskih studenata u inostranstvu.

info dan1