Izabrana je prva Generalna sekretarka OCSI

by OMSA Archive | November 1, 2020

Tokom ovogodišnje Ljetnje skupštine, izglasane su izmjene i dopune Statuta OCSI koje su predvidjele osnivanje Sekretarijata, na čelu sa Generalnim/om sekretarom/kom. Bord povjerenika OCSI je, na osnovu Konkursa za Generalnog/u sekretara/ku, odlučio da ovu poziciju povjeri Katarini Gačević. Upravni odbor Organizacije i Bord povjerenika koriste priliku da čestitaju Katarini na izboru za prvu Generalnu sekretarku OCSI.

U nastavku možete pročitati Katarinino obraćanje:

"Rođena sam i odrasla u Podgorici, a nakon završene podgoričke gimnazije, obrazovanje sam nastavila u Beču. Osnovne studije Mikrobiologije i genetike sam pohađala na glavnom bečkom univerzitetu, a za sledeći korak, odabrala sam master studije Bioinformatike.

Dio OCSI sam već treću godinu za redom i veoma sam počastvovana što sam upravo ja izabrana za prvu Generalnu sekretarku Organizacije. Zahvalna sam na povjerenju koje mi je ukazano, posebno zbog toga što se od mene očekuje da nastavim putem uspjeha koji je započet pod vođstvom mog kolege i prethodnog lidera organizacije - Dimitrija Jovićevića, kao i članova Upravnog odbora, članova tima, koordinatora svih tijela OCSI, i Borda povjerenika.

Upravo zahvaljujući izmjenama koje su pokrenute tokom prethodne godine, vjerujem da ću zajedno sa svojim timom još više unaprijediti rad svih struktura, i da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da opravdamo očekivanja i odgovorimo na sve potrebe članstva OCSI.

Činjenica da smo otvorili strukturu za sve zainteresovane, donijela nam je značajno povećanje kapaciteta za rad, što nam omogućava da naše aktivnosti budu kvalitetnije i obimnije. Nova struktura je takva, da za svakoga postoji mjesto unutar Organizacije i da svi koji žele, imaju priliku da učestvuju u njenom radu. Ovim putem želim da pozovem sve zainteresovane da se registruju i postanu dio OCSI. Još uvijek je otvoren poziv za članove novog Sekretarijata i stoga vas pozivam da se prijavite i budete dio ovogodišnjeg tima!

Radujem se predstojećoj saradnji i svima želim srećnu i uspješnu akademsku i radnu godinu!"