Ljetnja skupština 2020

by OMSA Archive | August 15, 2020

Ljetnja skupština 2020 organizovana je 12. avgusta u Podgorici i online, kao tradicionalan vid okupljanja crnogorskih studenata u inostranstvu (CSI) i mladih profesionalaca školovanih u inostranstvu. Na događaju su se okupili članovi i alumnisti Organizacije, a organizaciju događaja je finansijski podržao Fond za aktivno građanstvo (fAKT).

U uvodnim obraćanjima, predsjednik Skupštine Matija Keković je pozdravio prisustne, nakon čega je zvanično i otvorena sjednica. Ispred Borda Povjerenika prisutnima se obratila Sanja Šćepanovića, koja je prenijela svoja iskustva i poruke o važnosti postojanja OCSI, vrijednostima koje Organizacija baštini, dosadašnjem radu, planovima za budućnost i o radu Borda povjerenika.

U svom izlaganju, izvršni direktor Organizacije, Dimitrije Jovićević, predstavio je dosadašnje rezultate rada Upravnog odbora, te ono čime se UO bavio između dvije sjednice. On se u svom govoru osvrnuo i na planove za budućnost, i predstavio neke od najznačajnih predloženih promjena u OCSI.

Na sjednici je bilo diskusije o novoj Strategiji razvoja OCSI za period 2020-2022, izmjenama i dopunama Statuta, Poslovnika o radu Skupštine, te o izborima i imenovanjima, i članstvu OCSI u MMCG.

Fotografije sa sjednice su dostupne na ovom linku.