MEOH 2018

by Dimitrije Jovićević | October 31, 2018

OCSI je u saradnji sa Upravom za Dijasporu Ministarstva Vanjskih Poslova po šesti put okupila crnogorske studente u diplomatsko-konzularnim predstavništvima širom svijeta.

Crnogorski studenti okupili su se na sledećim lokacijama: u AnkariAtiniBeogradu, Beču, Berlinu,BriseluBudimpeštiFrankfurtuLondonuLjubljaniMoskvi, Njujorku, PekinguRimuSkoplju, Zagrebu.

Ovo je bila još jedna u nizu prilika da se naši studenti u inostranstvu upoznaju i povežu, razmjene iskustva i ideje. Okupljanjima su osim studenata prisustvovali predstavnici crnogorske poslovne dijaspore, kulturno-sportski poslanici, bivši studenti(CSI alumni) radno angažovani u stranoj državi.

Studenti su se upoznali sa aktivnostima DKP-a planiranim za naredni dvanaestomjesečni period, kao i planovima vodećih regionalnih dijasporskih organizacija. Lokalni koordinatori organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu predstavili su planirane globalne i regionalne aktvinosti OCSI, kroz agendu organizacije za 2018/19.

U organazaciji ambasade u Rimu za studente je upriličeno predavanje predstavnika kompanije Terna. Terna je glavni distributer električne energije u Italiji, koji trenutno realizuje projekat povezivanja podvodnim kablom crnogorske energetske mreže sa italijanskom. Njihov cilj je da u budućnosti omoguće efikasniji prenos energije iz mjesta gdje ima višak u državu  kojoj je potrebna. To je krupan korak ka energetskom povezivanju Italije i regiona Balkana.

Foto-galeriju možete pogledati na sledećem linku: https://goo.gl/2tYV2r