Objasni tezu za 90 sekundi i osvoji nagradu!

by OMSA Archive | September 1, 2018

Fondacija Visin i Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu objavljuju poziv svim crnogorskim studentima u inostranstvu (CSI) i alumnima koji su donedavno studirali da sa uključe u nagradno takmičenje #TezaZa90Sekundi!

Naime, pozivamo sve CSI koji su/će u periodu od 1.09.2017. do 1.10.2018. odbranili/ti svoje teze na kraju osnovnih, Master ili doktorskih studija, kao i na kraju (istraživačkih) stažiranja, da nam dostave kratke video zapise u kojima u 90 sekundi sumiraju temu i ključne rezultate svog istraživačkog rada. Fondacija Visin takmičenje objavljuje u saradni sa Organizacijom crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI). Svi zainteresovani svoje video zapise trebaju dostaviti putem e-maila na ocsi.omsa@gmail.com u .zip formatu do 01.10.2018. Svi video zapisi moraju biti na našem jeziku. OCSI će na svojoj YouTube stranici postavljati pristigle zapise u redovnim intervalima zaključno sa 11.10.2018. Video zapisi sa najboljim reakcijama na društvenim mrežama će ući u uži krug. Budite kreativni i iskoristite vaša trenutna istraživačka i radna okurženja da najbolje predstavite ideje na kojima ste radili! Za referencu možete pogledati link jednostavnog video zapisa koji je Dr. Mihailo Mirković nedavno pripremio za opis svoje doktorske teze (na engleskom): https://youtu.be/Bq8KLq9jCUQ.

Cilj konkursa jeste da prikaže CSI zajednici raznolikost specijalizacija koje u njoj postoje i da stimuliše dalju saradnju izmedju CSI. Dodatno, želimo da prikažemo crnogorskoj javnosti izuzetne projekte na kojima CSI rade i da inspirišemo buduće generacije istraživača. Konačno, pridružujemo se globalnom pokretu u akademskoj zajednici gdje univerziteti širom svijeta motivišu mlade istraživače da učestvuju u sličnim takmičenjima, i široj javnosti pojednostavljeno prezentuju rezultate izuzetno kompleksnih istraživačkih poduhvata.

Fondacija Visin i OCSI će pobjednika takmičenja objaviti u subotu 20.10.2018. za kada se planira ovogodišnji Montenegro Embassies Open House (MEOH) dogadjaj, širom Evrope. Fondacija za ovu aktivnost obezbijedila nagradni fond od 500 EUR koji ide pobjedniku/ci. Ovim putem, ipak, pozivamo sve zainteresovane strane i potencijalne donatore da se uključe u aktivnosti i promociju rezultata mladih iz Crne Gore na vodećim univerzitetima širom svijeta, i time doprinesu ozbiljnosti i kvalitetu takmičenja. Za sve informacije možete kontaktirati direktno Izvršnog direktora Fondacije - Andreja Nedovića, na andrej.nedovic@gmail.com.

Srećno učesnicima, a svim CSI takodje želimo srećan početak nove akademske godine!