OCSI okupljanja

by OMSA Archive | April 1, 2013

OCSI OKUPLJANJA

OCSI Okupljanje u Pragu

https://omsa.me/images/prag.jpg

16.03.2013.

Prag

PoC za Republike Češku i Slovačku, Jelena Pečurica, vas poziva da prisustvujete prvom okupljanju OCSI/OMSA članova i ostalih crnogorskih studenata u Češkoj. Na sastanku je planirano da se lokalna CSI populacija upozna sa svrhom i funkcionisanjem Organizacije, kao i sa mogućnostima direktnog doprinosa njenom razvoju. Nadamo se da ćete se pojaviti u što većem broju. Za RSVP kontaktirajte direktno Jelenu na njen omsa mail objavljen na PoC stranici.

Susret počinje u 17h ispred tržnog centra “Palladium” na Trgu Republike.

Alumni u Podgorici

https://omsa.me/images/cg.jpg

 07.03.2013.

Podgorica

OCSI/OMSA organizuje okupljanje za mlade profesionalce u Crnoj Gori koji su zavrsili svoje studije (ili dio studija) u inostranstvu, u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumovic" u Podgorici sa početkom u 18h. OCSI zeli da se upozna sa alumnima u CG, da ih uputi ukratko u planove Organizacije i pozove ih da podrze inicijativu i njeno djelovanje u Crnoj Gori. Pridružite nam se.

OCSI Okupljanje u Parizu

pariz

 19.01.2013.

Pariz

OCSI Francuske je organizovala druženje u Parizu, na koje su bili pozvani svi članovi i alumnisti naše Organizacije, kao i drugi pripadnici CSI populacije koji su se tog vikenda našli u Parizu. Program je počeo posjetom Operi Garnier, a nastavljen je u Galeries Laffayette, caffe-u Paul i Palais Royal. Za konačnu destinaciju izabran je pariški restoran Les Barjots, dobro poznat ljudima sa naših prostora koji su nostalgični za balkanskim specijalitetima i muzikom.

U prijateljskoj atmosferi razmatrano je osnivanje francuskog noda OMSA-e, njegove buduće aktivnosti i predočeni su načini učešća onih koji su zainteresovani. Prisutni su pozvani da se priključe Facebook grupi „OMSA France“, kao i da pozovu ostale crnogorske studente u Francuskoj da učine isto. Druženje je, zahvaljujući entuzijazmu i neiscrpnoj energiji PoC Milene Stanković, završeno u kasnim večernjim časovima.

Ambasada Crne Gore u zemljama Beneluksa & OCSI

belgija

 01.12.2012.

Brisel

U saradnji sa crnogorskom Ambasadom u Briselu, OCSI Beneluks je organizovala okupljanje studenata i stažista koji se trenutno nalaze u zemljama Beneluksa. Susret je bio neformalnog tipa sa ciljem da svi okupe i upoznaju sa predstavnicima Ambasade i Misijama Crne Gore pri Evropskoj Uniji i NATO-u. Okupljeni studenti, stažisti i gosti su uživali u prijatnom ambijentu briselskih caffe-a i dogovorili da u narednom periodu češće organizuju slična druženja.

Događaj u Oksfordu, VB

https://omsa.me/images/oxford.jpg

 04.11.2012.

Oksford

Jakov Milatović, član OCSI koji studira na Koledžu Sv.Džon na Univerzitetu u Oksfordu, je organizovao upoznavanje studenata u Velikoj Britaniji sa čarima Oksforda . Ovo je praćeno i formalnom večerom na njegovom koledžu. Prisutni su razgovarali o formiranju OCSI noda u Britaniji i za prvog PoC-ja za Ujedinjeno Kraljevstvo izabrana je Katarina Petrović, magistrant na LSE-ju.

19.03.2012.

Pariz

U saradnji sa crnogorskom Ambasadom u Parizu i uz pomoć Nj.E. Ambasadorke Irene Radović, pet studenata u Francuskoj su imali priliku da slušaju jednog od najpoznatijih svjetskih klasičnih gitarista, Miloša Karadaglića, čiji je koncert održan u Pozorištu na Jelisejskim poljima.

 13.03.2012.

London

Predstavnici OCSI u Velikoj Britaniji na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Jaćimovićem su imali priliku da se formalno upoznaju sa Nj.E. Ambasadorom Crne Gore u Velikoj Britaniji Ljubišom Stankovićem i da s njim razgovaraju o daljoj saradnji Ambasade i NVO. Susret je praćen neformalnim okupljanjem studenata u Londonu, VB.

25.10.2012.

Beč

Crnogorska Ambasada u Beču je organizovala okupljanje crnogorskih studenata u Austriji, Češkoj i Slovačkoj drugu godinu za redom, ali ovaj put uz pomoc OCSI. Okupljanje je bilo neformalnog tipa sa ciljem ponovnog susreta sa starim i upoznavanja sa novim studentima.