POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU MINISTARSTVA ZDRAVLJA I OCSI

by OMSA Archive | May 18, 2021

Ministarstvo zdravlja Crne Gore i Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) potpisali su Memorandum o saradnji kojim su se stekli uslovi za kvalitetniju saradnju na projektima i inicijativama od značaja za mlade koji se školuju ili nastavljaju svoj profesionalni put van Crne Gore.

Navodi se da će potpisivanje memoranduma doprinijeti unapređenju i jačanju međusobne saradnje u oblasti obrazovanja iz domena zdravstva, profesionalnog usavršavanja i mobilnosti mladih kroz dalje zajedničko djelovanje.

Iz Ministarstva su kazali da je saradnja dvije strane počela podrškom resornog ministarstva projektu OCSI Brošure o vakcinaciji protiv SARS-CoV-2 virusa u vidu štampe i distribucije brošure, a sve u cilju veće informisanosti građana o pandemiji i vakcinaciji, plasiranjem i promovisanjem naučno utemeljenih i provjerenih informacija.

”U ime Ministarstva zdravlja i svoje ime, kao ljekar i kao ministarka, zahvaljujem se na značajnom doprinosu Organizaciji crnogorskih studenata u inostranstvu, koji su naporno radili na jednoj veoma važnoj informativnoj brošuri koja će biti od velikog značaja za dodatno razumijevanje važnosti vakcinacije našeg stanovništva. Posebnu zahvalnost izražavam na vašem iskrenom radu i trudu i onome što smatram najvažnijim, a to je da svuda sa sobom u srcu nosimo svoju zemlju i da svoju zemlju nikada ne zaboravljamo”, istakla je ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Ona je naglasila da su predstavnici OCSI svojim radom, na pravi način doprinijeli savladavanju velike pošasti koja je nažalost atakovala i Crnu Goru i čitavi svijet.

„Posebno smatram važnim intelektualnu snagu jedne zemlje, a to ste vi. Nova Vlada će učiniti sve da vas sačuvamo i da vas sve vratimo u Crnu Goru“, istakla je Borovinić Bojović.

Nikolina Radonjić, se ispred OCSI zahvalila na podršci i želji da udruženim snagama doprinesu boljitku zajednice u vremenu pandemije.

"U izazovnim vremenima u kojima danas živimo potrebno je uključiti što više učesnika, među njima i studente koji zajedno sa svojim znanjem i vještinama mogu zajedno, sa institutcijama sistema, doprinijeti poboljšanju crnogorskog društva“, izjavila je Radonjić.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i predstavnici OCSI Nikolina Radonjić, Marija Raspopović i Andrej Nedović

OCSI koristi priliku da iskaže zadovoljstvo i zahvalnost Ministarstvu zdravlja što su prepoznali značaj ovog projekta i želju da istinski damo doprinos našoj zajedničkoj borbi protiv pandemije COVID-19. Ono na čemu OCSI predano radi od svog osnivanja 2011. godine je stvaranje uslova da se naši studenti koji se školuju van granica Crne Gore, vrate i ugrade stečena znanja i vještine u svoju zemlju, ali i da oni koji su odlučili da svoj životni i karijerni put nastave van granica naše države uvijek i u svakom trenutku osjete da, kroz rad i angažman na projektima u Organizaciji, mogu dati svoj doprinos u nekom obliku. Posebno nas raduje činjenica da su rad na promociji OCSI Brošure i potpisivanje Memoranduma tek početak naše saradnje sa Ministarstvom zdravlja, i ovim putem iskazujemo veliku spremnost da zajednički osmišljavamo, planiramo i sprovodimo projekte i inicijative od obostranog interesa.

Elektronsku verziju brošure možete pronaći na našem sajtu www.omsa.me, dok će štampana verzija biti dostupna širom Crne Gore u narednim danima.