Prva Zimska Skupština OCSI

by OMSA Archive | December 12, 2013

Pridružite nam se u organizaciji prve Zimske Skupštine crnogoskih studenata u inostanstvu i proslavi drugog rođendana OCSI direktnim učešćem ili podrškom seta aktivnosti koje pripremamo.

OCSI vas poziva da se uključite u pripremu prve godišnje Zimske Skupštine crnogorskih studenata u inostranstvu (CSI) i proslavi druge godišnjice osnivanja Organizacije. Događaj, zakazan za 26.12.2013. u Podgorici će okupiti mlade koji trenutno studiraju ili su studirali u jednoj od 20 (grupa) država u kojima OCSI ima lokalne koordinacije. U toku prethodne dvije godine OCSI se transformisala iz jednostavne Facebook inicijative nekoliko entuzijasta u potpuno zatvorenu organizacionu strukturu sa globalnim djelovanjem, 130 registrovanih članova, ciljnom grupom od blizu 600 CSI i preko 1300 interesenata.

OCSI priprema strategiju za produktivnu i ambicioznu treću godinu rada. Skupština je idealno mjesto za sve CSI koji provode zimske odmore u Crnoj Gori da se uključe u kreiranje OCSI agende za 2014. Ipak, događaj je zamišljen da bude mnogo više od jednostavnog okupljanja studenata.

OCSI okuplja neke od najuspješnijih mladih Crne Gore koji su pokazali izuzetan kapacit za proaktivno djelovanje, rad i inovacije na globalnom nivou. Dodatno, svi naši članovi su zainteresovani da pomognu razvoju Crne Gore i nastoje da podrže lokalne aktvinosti znanjem i informacijama koje posjeduju. Skupština je dakle idealna prilika da se crnogorske institucije, organizacije i kompanije upoznaju sa prvom globalnom crnogorskom mladom snagom i sa izuzetnim ljudskim resursom koji trenutno obitava van naših granica.

OCSI vas poziva da podržite predloženih pet aktivnosti i da doprinesete dinamici događaja osiguravanjem prisustva i uspostavljanjem saradnje sa našim članovima. Lista aktivnosti je data ispod, a detaljnije informacije možete pronaći u priloženom predlogu partnerstva


Lista aktivnosti:

- Zimska Skupština OCSI za registrovane članove i alumne
Pozivamo CSI i CSI alumne koji nisu registrovani, a borave u Crnoj Gori da nam se pridruže

- Zimski OCSI Panel na temu: “CSI: Put od odliva do mreže mozgova”
Pozivamo predstavnike ključnih crnogorskih institucija i biznisa, zainteresovanih za CSI populaciju da nam se pridruže

Lista panelista

jessica

Milena Milunović

Ministarstvo nauke

Milena Milunović je Savjetnik za odnose sa javnošću Ministarstva nauke. Završila je studije Političkih nauka, na Beogradskom Univerzitetu. Potom se u Londonu usavršavala u Hayatt Regency-ju „The Churchill“. Nakon toga nastavlja u Beogradskom Hayatt Regency-ju, i radi kao „event i meeting coordinator“. Milena je bila koordiniator NVO “Euroatlanska inicijativa“ za Crnu Goru. U Ministarstvu održivog razvoja i turizma je radila na projektu jedne od najvećih ekoloških kampanja u zemlji -- „Ekološka nit koja spaja“. U Ministarstvu nauke sada obavlja komunikaciju sa medijima, poslove šefa kabineta, ali radi i kao projektni menadžer najvećeg festivala nauke u Crnoj Gori „Otvoreni Dani nauke“.


jessica

Ivana Petričević

MVPEI

Ivana Petričević je generalni direktor za koordinaciju programa pomoći EU u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija. Radila je na nekoliko projekata Evropske agencije za rekonstrukciju i Evropske komisije, i bila je Koordinator projekata "Reforma obrazovanja u Crnoj Gori", i "Nacionalni okvir kvalifikacija i obezbjeđivanje kvaliteta u obrazovanju". Koautor je više dokumenata i izvještaja, među kojima: "Strateški plan reforme obrazovanja za period 2003-2004", "Nacionalni izvještaj o rezultatima PISA 2006 testiranja u Crnoj Gori", "Unapređenje obrazovanja Roma u Crnoj Gori", itd. Tečno govori engleski jezik, služi se ruskim i italijanskim jezikom.

Više informacija...


jessica

Danilo Kalezić

Porto Montenegro

Danilo je PR menadžer koji govori više jezika, sa preko 7 godina iskustva u internacionalonoj PR industriji. U toku poslednje 2 godine, on predvodi kako nacionalnu, tako i internacionalnu PR strategiju u Porto Montenegro, uključujući odnose sa Velikom Britanijom, Kinom, Italijom, Francuskom, Rusijom. Takođe, on upravlja odnosima u zajednici, aktivnostima korporativne društvene odgovornosti, PR rizicima, strategijom određivanja destinacija, onlajn digitalnim medijima, pitanjima autorskih prava i strategijom komunikacija.

Više informacija...


jessica

Anđa Backović

Zavod za školstvo

Diplomirani psiholog, samostalni savjetnik u Zavodu za školstvo.

Oblasti rada: prevencija mentalnog zdravlja djece i mladih, zdravi stilovi života, građansko obrazovanje, izrada nastavnih programa, obuka nastavnika. Autor i koautor udžbenika i priručnika za nastavnike. Nacionalni koordinator prvog Nacionalnog plana akcije za mlade u Crnoj Gori.

e-mail: andja.backovic@zzs.gov.me

andja.backovic@zzs.gov.me


jessica

Maša Đikanović

doMEn

Maša Đikanović je dio malog, probranog tima ljudi zaposlenih u kompaniji doMEn, gdje je došla nakon godinu dana staža u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. U njenoj nadležnosti su nastup kompanije na društvenim mrežama i razvoj odnosa sa partnerima iz Sjeverne i Južne Amerike. Diplomirala je kognitivne nauke i špansku književnost na Wellesley College u Bostonu, i izučavala ljudska prava u Argentini. Predsjednik je i jedan od suosnivača NVO Digitalizuj.me, pokreta koji ima za cilj okupljanje digitalnih zajednica u Crnoj Gori i podsticanje njihovog razvoja kroz predavanja, projekte i razmjenu znanja i iskustava.

Više informacija...


jessica

Bojana Bulatović

Uprava za mlade i sport

Moderator

Bojana Bulatović radi kao savjetnica za međunarodnu saradnju u Upravi za mlade i sport. U polju omladinske politike najviše je interesuje oblast učešća mladih u donošenju odluka na kojoj trenutno ima priliku da radi kroz proces izrade prvog Zakona o mladima. U slobodno vrijeme, kroz ulogu predsjednice, doprinosi radu Inicijativne grupe Alpbah Podgorica (IGAP), član mreže Evropskog foruma Alpbah. Bojana je diplomirala francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu, Univerzitet Crne Gore 2008. godine. Iste godine je, u Crnoj Gori, završila dvogodišnji kurs "Liderstvo i omladinski rad u zajednici" Škole za obrazovanje i komunikaciju Univerziteta u Jonkopingu, Švedska.


- Zimski OCSI Networking Događaj
Pozivamo predstavnike kompanija koje posluju u Crnoj Gori kao i predstavnike inicijativa koji žele da sarađuju sa nama u 2014. da nam se pridruže

Agenda:

20:10-20:20 - Zajednička fotografija

20:20-20:30 Počasni govornik

20:30-20:40 - "New Deal" - otvaranje networking događaja

20:40-21:05 Networking

21:05-21:15 Iznenađenje povodom drugog rođendana OCSI

21:15-21:25 Zatvaranje događaja