Raspisan je konkurs za delegate na predstojećoj OCSI Ljetnjoj Skupštini 2022!

by OMSA Archive | May 20, 2022

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu objavljuje konkurs za delegate, koji će predstavljati svo članstvo na predstojećoj, tradicionalnoj Ljetnjoj Skupštini.

Delegati su punopravni članovi organizacije, a dolaze iz redova svoje zajednice/države i Kluba alumnista. Uloga delegata na Skupštini je da aktivno učestvuje i zastupa interese svoje zajednice i organizacije. 

Kandidatura za delegate uključuje prijavnu formu dostupnu na linku:

https://forms.gle/yYj5oWJvfkZz1qhR6

Kandidati dostavljaju svoju prijavu isključivo preko naznačene forme. 

Rok za prijavu je otvoren do 07.07.2022, nakon čega će svaka od zajednica, kroz glasanje na transparentan način, donijeti odluku o zvaničnom delegatu. 

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo sve članove OCSI da se prijave na konkurs i svojim prisustvom uljepšaju i doprinesu radu Ljetnje Skupštine.

      Važne infromacije:

  • Na konkurs se mogu prijaviti samo registrovani članovi OCSI.
  • Kandidati svoju prijavu dostavljaju isključivo putem prijavne forme.
  • Ukoliko zajednica ne odabere delegata, lokalni koordinator će automatski biti smatran delegatom zajednice. Isto tako, ukoliko Klub alumnista ne odabere delegata, koordinatori Kluba alumnista biće smatrani delegatima. Zajednice koje ne izaberu delegate u Skupštini, i nemaju lokalnog koordinatora, ne utiču na određivanje kvoruma za rad i nemaju pravo glasa. Ovo se odnosi i na Klub alumnista. 
  • Članovi Upravnog odbora, Borda povjerenika i Sekretarijata (seniorske pozicije) OCSI ne mogu biti delegati na Skupštini.
  • Mandat delegata je godinu dana, do sljedeće Skupštine. (za slučaj da je tokom godine neophodno organizovati vandrednu sjednicu)
  • Sjednica će biti organizovana krajem jula, a način održavanja, materijali i dnevni red će biti naknadno dostavljeni. 
  • Izabrani delegati su ti koji će formalno predstavljati svoje zajednice na predstojećoj Skupštini, shodno izmjenama Statuta OCSI iz 2020. Međutim svo zainteresovano članstvo je dobrodošlo da uzme učešće u istoj, bez prava glasa.
  • UO takođe obavještava OCSI zajednicu da će konkursi za Predsjednika/cu Skupštine i Zamjenika/cu predsjednika/ce Skupštine biti uskoro otvoreni.

    Za odgovore na dodatna pitanja, pišite nam na: info@omsa.me