VI Zimska skupština OCSI

by OMSA Archive | December 12, 2017

U Podgorici je 27.decembra po šesti put održana Zimska skupština Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu.

Skupštini su prethodile konsultacije za učenike i studente koje su organizovane u tri crnogorska grada- Baru, Beranama i Podgorici. Tokom konsultacija dvadeset i tri studenta iz inostranstva su podijelila svoje iskustvo sa mlađim kolegama.

Održana Skupština je bila šesta u nizu a istovremeno je i proslavljen sedmi rođendan organizacije. Članovi i alumnisti organizacije imali su priliku da se kroz prezentaciju Izvršnog direktora upoznaju sa sprovedenim aktivnostima, aktuelnim dešavanjima i projektima koje realizuje OCSI. Predstavljene su i predstojeće aktivnosti definisane kroz agendu za 2018/19. Učesnici skupštine su aktivno participirali u diskusiji koja je imala za cilj formulisanje strategije za efikasnu realizaciju tekuće agende ali  i osmišljavanje dugoročnog plana djelatnosti organizacije.

Cjelokupna manifestacija je okončana panel diskusijom: Carpe aestas: Studijska stažiranja kao karijerni iskorak. Govorili su: Anđela Mićanović, Džefris Dizdarević, Jovan Jovančević, Tereza Vujošević. Govornici su studenti i alumnisti različitih profila obrazovanja koji su obavljali praksu, stažiranje ili studijsko istraživanje tokom studija. Oni su kroz kroz diskusiju, koju je moderirala Jovana Nikčević dali osvrt na svoje iskustvo, od aplikacionog procesa preko strukture i fukncionisanja, metoda koje primjenjuje organizacija i njihove uloge do stečenih znanja i vještina.

Panel diskusiju možete poslušati ovdje.