„Zajedno pravimo krug” održan na Cetinju!

by OMSA Archive | July 20, 2017

Zajedno pravimo krug

OCSI je, uz pokroviteljstvo Lovćen banke i Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje, a u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Crne Gore, Gimnazijom Cetinje i civilnim sektorom, organizovala aktivnost „Zajedno pravimo krug“, na Cetinju 17. jula.

Po dolasku učesnika aktivnosti na Cetinje, upriličen je i prijem kod zamjenika gradonačelnika Prijestonice, g. Momčila Martinovića. Ključne teme ovog razgovora bile su vezane za mogućnosti saradnje između OCSI i Savjeta mladih. Tom prilikom je i izvršnom direktoru OCSI, Balši Lubardi, uručen prigodan poklon – cetinjski perper. Ova manifestacija nastavljena je posjetom Klubu penzionera Cetinje, koja je imala za cilj razgovor o „generacijskom jazu“, i prilikama za podjelu iskustava na konkretnim projektima. Centralni dio aktivnosti bila je prezentacija o studiranju u inostranstvu i revijalni turnir u basketu. Prezentaciju o iskustvima sa studiranja u inostranstvu ali i zanimljivim obrazovnim profilima, upriličenu u Skupštinskoj sali Prijestonice, održali su članovi OCSI, dok su Savjeta mladih, USSCG i Gimnazije Cetinje. Po završetku prezentacija, svečano je potpisan memorandum o saradnji između Savjeta mladih Prijestonice Cetinje i OCSI, kojim je predviđeno kreiranje platforme za komunikaciju i saradnju u narednom periodu, kao i organizacija zajedničkih aktivnosti.

Prezentacija o studiranju u inostranstvu

Turnir u basketu je održan u SC Lovćen, uz učešće više ekipa, među kojima i tim OCSI. Pobjednik ovog turnira u izuzetno zanimljivom finalu bila je ekipa „No Name“. Ova manifestacija je organizovana u formi aktivnog druženja sa ciljem pomaganja zajednici, pa su sredstva prikupljena od kotizacija za učešće opredijeljena za obnovu sale i sportske opreme Cetinjske gimnazije.

Basket turnir

Poslednja aktivnost u sklopu ovog intenzivnog ali vrlo informativnog i zanimljivog dana, kako za članove OCSI, tako i za građane/ke Cetinja, bilo je neformalno druženje u Omladinskom centru. Druženje je bilo i prilika da se sa cetinjskim srednjoškolcima/kama razgovara o nastavku saradnje i komunikacije kroz mentorski rad u budućnosti. Završetkom dana i odlaskom članova OCSI i Unije srednjoškolaca sa Cetinja, nije završena i saradnja i komunikacija sa mladima Prijestonice, te vjerujemo da će „Zajedno pravimo krug“, aktivnost simboličnog naziva, biti podsticaj za unaprijeđivanje saradnje OCSI i lokalnih zajednica.

Druženje Cetinje