ĐINA PERAZIĆ

by OMSA Archive | July 29, 2020

Ime i prezime: Đina Perazić.🎊

Srednja škola: JU Umjetnička škola za muziku i balet "Vasa Pavić", Podgorica.

Završene osnovne studije i trenutne Master studije: Hochschule für Musik und Theater München, umjetničko-pedagoški smjer.

Studiranje u Njemačkoj donosi puno mogućnosti za razvoj na profesionalnom i ličnom nivou. Meni lično oduvijek je pristajao "njemački" senzibilitet - praktičnost, tačnost, preciznost; međutim ono što me iznenadilo kad sam se našla u takvoj sredini je takođe njihova otvorenost i zainteresovanost u komunikaciji sa drugima.
Ono što me jako obradovalo na mom fakultetu je u koliko mjeri se profesori posvećuju svom radu, kako su spremni da pomognu nama studentima i što im je cilj da se svi uključujemo u diskusije gdje se svačije mišljenje podjednako cijeni - ne samo ono čiji je izvor neko na poziciji autoriteta. Ovo je pogotovo značajno za nas muzičare, jer uprkos umijeću i temperamentu koje pokazujemo na sceni, imamo naviku da se u svakodnevnom životu držimo po strani i da u komunikaciji sa drugima ne uspijevamo uvijek da se izborimo za svoj stav. Mene studiranje i život u Minhenu konstantno motiviše da istovremeno ciljam da budem što bolja verzija sebe, i da budem zahvalna i zadovoljna dosadašnjim dostignućima.