Oblasti

1

OCSI prirodne nauke

OCSI grupa prirodnih nauka namijenjena je svim mladim naučnicima i onima koji su na putu da to postanu. Prirodne nauke su opširna oblast, ali svima im je zajedničko sto kriju veliki potencijal za razvoj. Cilj grupe je umrežavanje studenata srodnih interesovanja, razmjena iskustava i novih saznanja što je u naučnoj sferi ključan faktor, a pored toga nas očekuje i dobro druženje. Bilo da se baviš biologijom, molekularnom ili nekom drugom, hemijom, fizikom, genetikom ili slično, pridruži nam se!
Anđela Kovačević, koordinatorka

2

OCSI umjetnost

Grupa OCSI umjetnost okuplja članstvo Organizacije koji izučavaju ili se bave nekom vrstom umjetnosti. Bilo da ste trenutno u inostranstvu ili Crnoj Gori, a nezavisno od toga da li se bavite slikarstvom, pjevanjem, sviranjem, istorijom umjetnosti ili nečim drugim, pridružite nam se! Udruženim snagama na svim meridijanima nastavljamo da razvijamo i promovišemo umjetničke i kulturne sadržaje, povezujemo sadašnje i buduće crnogorske umjetnike školovane u inostranstvu, i promovišemo naše uspjehe!
Petra Radulović, koordinatorka

3

OCSI društvene nauke

OCSI grupa društvenih nauka poziva sve zainteresovane u sferi međunarodnih odnosa, ekonomije, prava i dr. da se povežu pod okriljem naše grupe i postanu neprocjenjivi dio ovog tima! Cilj je da svoja stečena iskustva, ostvarena na renomiranim svjetskim adresama, pretočimo u konkretne, efektivne projekte vezane za naša sadašnja i buduća zanimanja. A razmjenom ideja i informacija pospješimo umrežavanje studenata iz ove oblasti, implementiramo svjetske trendove i doprinesemo zajednici i budućnosti naših studenata.
Anna Knežević, koordinatorka

4

OCSI humanističke nauke

Imate strast za oblasti koja se prepliću u vrijednosti pojedinca u društvu? Volite razgovarati o istorijskim događajima, filozofskim ili moralnim pitanjima? Zanima vas ljudsko ponašanje i psiha? Ili ste ljubitelj multidisciplinarnih pristupa obrazovanju i pedagogiji? Ova tematska grupa okuplja ljude u okviru humanističkih studija. Ako ste student ili alumni iz Crne Gore školovani u inostranstvu, a zanima vas izgradnja mreže istomišljenika, pridružite nam se sa vašim svježim idejama! Vjerujem se da ćemo pružiti prostor za razmjenu iskustava, motivisati i inspirisati jedni druge, a i ostale.
Dorontinë Berishaj, koordinatorka grupe

5

OCSI tehničke nauke

Grupa tehničkih nauka obuhvata mnogobrojne grane inženjerstva i razvoja tehnologija. Bilo da ste u tekstilnoj industriji, metalurgiji, građevinarstvu i arhitekturi, pa sve do brodogradnje i svemirske industrije, pridružite se timu budućih naučnika i graditelja Crne Gore! Već sada počnimo da gradimo mrežu prijateljstava i postavimo stabilan temelj za buduće profesionalne saradnje kako bi zajedničkim snagama na svim poljima, naše vizije pretočili u djelo.
Pavle Komatina, koordinator grupe

6

OCSI medicinske nauke

Podrži novi OCSI program i postani dio naše tematske grupe! Bilo da si student ili alumnista iz oblasti medicinskih nauka, kako osnovnih, master ili integrisanih studija, pridruži se našoj grupi! Budi dio tima koji okuplja naše studente u inostrastvu s ciljem međusobne saradnje, umrežavanja, razmjene ideja i znanja iz svijeta medicine. Udružimo snagu i promovišimo medicinske nauke zajedno!
Jovana Savić, koordinatorka

7

OCSI formalne nauke

Ukoliko vas interesuju tehnologije, inžinjerstvo, vještačka inteligencija, robotika ili ste generalno zainteresovani za inovacije, pridruzite se ovoj OCSI tematskoj grupi! Budite dio tima formalnih nauka čija je misija ukazati na značaj digitalizacije i automatizacije, kao glavnih rješenja za izazove savremenog svijeta. Stavljajući akcenat na međusobnu saradnju naših studenata u inostranstvu i mladih profesionalaca, kroz razmjenu iskustava, umrežavanje i interesantne zajedničke projekte, aktivno doprinosimo razvoju “pametne”, globalne 4.0 zajednice!
Itana Bulatović, koordinatorka

8

OCSI interdisciplinarne nauke

U slučaju da se ne pronalazite ni u jednoj od prethodnih grupa, OCSI grupa interdisciplinarnih nauka će vam pružiti mogućnost da se umrežavate sa ljudima različitih obrazovnih profila i iskustava. Ova tematska grupa će ujedno biti i platforma za nove inicijative interdisciplinarnog karaktera članova i alumnista Organizacije!