UO 2016/17: Ivan Pićurić

by Vladimir Đukanović | April 29, 2020

Obrazovanje:

-Srednja škola: Gimnazija Stojan Cerović, Nikšić

-Visoko obrazovanje: Osnovne studije: AF Podgorica

Master studije: FGPA Maribor, Slovenija

Zaposlen u arhitektonskom birou u Ljubljani.

.

.

Opiši nam kratko svoje iskustvo u inostranstvu i gdje vidiš sebe za pet godina?

Možda će od mog opšteg iskustva sa studija, presjek mojih očekivanja i planova (kao OMSA alumniste) biti korisniji budućim i sadašnjim crnogorskim studentima u inostranstvu. Već pet godina studiram, živim i radim van Crne Gore iako je meni to vrijeme mnogo brže prošlo. Očekivao sam da ću završiti master studije u Sloveniji, naučiti nove stvari, upoznati dosta novih ljudi, različite nacije i kulture, putovati, vidjeti uživo neke važne građevine, a kasnije i pronaći posao u struci. Skoro sva moja očekivanja su se ispunila, uklopio sam se u novu sredinu, odlično sam prihvaćen i na kraju dobio sam posao koji ispunjava moja očekivanja. Iz svog iskustva sam naučio da sve možete ostvaritI samo ako to dovoljno želite.

Ne mogu reći da nijesam očekivao probleme sa administracijom i papirologijom, to sam i dobio 😊 Nadao sam se da će se u međuvremenu neke stvari u Crnoj Gori brže usvajati i mijenjati na bolje, nažalost to ide znatno sporije. Ipak, Crnu Goru, porodicu i prijatelje nosimo uvijek sa nama gdje god bili.

Imate moj odgovor na pitanje gdje sebe vidiš za pet godina-u inostranstvu. A gdje ću biti za još pet zavisi od poslovnih mogućnosti i privatnih planova. Život je kratak i treba ga iskoristiti da ostvarite svoje snove, gdje god to bilo moguće.