NATAŠA GUDELJ

by OMSA Archive | June 21, 2021

Nataša Gudelj je među deset izabranih finalista ovogodišnjeg 53. Festivala poezije mladih u Vrbasu. Ovu odluku je donio žiri u čijem su sastavu Pero Zubac, kao i predsjednik žirija, Ivan Lalović, Goran Labudović Šarlo, Branislav Zubović i Danilo Jokanović.

Na konkurs se prijavilo devedeset mladih pjesnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine sa ciklusom od deset neobjavljenih pjesama. Prva nagrada festivala je štampanje knjige, a festival će se zbog situacije sa korona virusom umjesto krajem maja, održati krajem septembra ove godine.

Nataša je takođe finalistkinja konkursa Mladi Dis, na koji je od četrdeset pet pristiglih rukopisa izdvojeno njih četiri, a žiri je posebno pohvalio njen rukopis pod nazivom „Heterotopija". „Žiri pohvaljuje i ostale rukopise iz najužeg izbora, a posebno rukopis Heterotopija kao promišljen, duhovit, igriv, sa zanimljivim autopoetičkim propitivanjima, koji se uz nagrađenu zbirku najviše izdvojio uspjelim ostvarenjima i izražajnim nivoom".