Van amfiteatra sa Nikolom Perovićem

by OMSA Archive | April 21, 2019

1. Obrazovanje samo po sebi zahtjeva puno truda, a ti si uspio da ga objediniš sa mnogobrojnim uspjesima u
sportu. Kako je tekao tvoj put?

Na Cetinju, gdje sam i rođen, završio sam Gimnaziju, zatim sam upisao Fakultet za informacione sisteme i tehnologiju na UDG-u, uporedo sam studirao i Fakultet za Preduzetništvo, Menadžment i Biznis. Motivacija da objedinim ljubav prema sportu i ljubav prema obrazovanju, nikada nije nedostajala, mada bilo je dana kada je i disciplina morala da bude karika koja pokreće. Borilački sportovi su me oduvek privlačili. Trenirao sam 12 godina džudo, i posle crnog pojasa odlučio sam da se oprobam i u brazilskoj džiu džici. Ova dva sporta su lajku naizgled dosta slična ali u suštini veoma su različiti u svim segmentima. Već četvrtu godinu u podgoričkom klubu Mata Leo A-force otkrivam koliko je zahtevan i kompleksan sport kojim se trenutno bavim.

2. Gde vidiš sebe u budućnosti?

Plan u narednih nekoliko meseci svakako je da završim prvu godinu master studija na Corvinus University of Budapest, da nastavim sa takmičenjima i da se bavim kiropraktikom. Želja za pomaganjem ljudima odvela me je do kiropraktike i potrebe da istražim ljudsko telo i načine njegovog funkcionisanja kako bih pomogao i sebi i drugima. U nekoj daljoj budućnosti, ideja mi je da radim na projektu prvog centra za alternativnu medicinu u Crnoj Gori.

3. Koje ti je najdraže takmičenje na kom si do sada bio?

Imam oko 80 medalja i 3 pehara i svaka nagrada za mene predstavlja nešto posebno. Imao sam priliku da 2017. godine provedem 4 mjeseci u Americi i treniram na nekoliko najprestižnijih Akademija za Brazilski džiu džicu u svijetu. Upravo tada sam u Njujorku, na takmičenju ,,New York Summer Open” gdje je učestvovalo preko 1200 takmičara, osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji i zlatnu medalju u apsolutnoj kategoriji, u kojoj se bore osvajači medalja svih težinskih kategorija. To je na mene za sada ostavilo najveći utisak.


4. Ono što je zanimljivo kod tebe jeste da ne radiš samo u Crnoj Gori. Gde te ljudi još mogu naći?

Tretmane kiropraktike, korekcije Atlasa i cupping radim u Beogradu, i u Podgorici.

5. Koji je tvoj moto i odakle ti motivacija?


Ono što mi je svakodnevna motivacija to je činjenica da se uvek takmičim sam sa sobom i da se u svakom danu trudim da budem bolja verzija sebe. Neprestano učim i napredujem na polju ličnog razvoja.